Каталог

Ua

Новини

АГРОМАТ за здорове майбутнє: у Львові створять пансіонат для сімей тяжкохворих дітей

20 Грудня 2019
41
Фото - АГРОМАТ Хакатон у Львові hallway

Бути корисними суспільству - один з ключових пунктів філософії мережі магазинів сантехніки і плитки АГРОМАТ.

За участю лідера будівельного ринку 13 грудня у Львові пройшов архітектурний хакатон. Головна мета заходу - створити на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру пансіонат для сімей тяжкохворих дітей, де вони могли б жити весь період тривалого лікування. У створенні цього амбітного проекту брав участь і АГРОМАТ.

Над розробкою концепції сімейного пансіонату для онкохворих дітей та їхніх сімей працювали кращі дизайнери, архітектори і виробники. Одним з перших ініціативу підтримав експерт будівельного ринку, мережа магазинів сантехніки і плитки АГРОМАТ.

Завдання стояло амбітне: створити такий простір, де себе могли б комфортно відчувати не тільки діти, а й дорослі. І найголовніше - щоб обстановка дарувала радість і позитивний настрій. Адже вдома, як відомо, і стіни лікують, а для важкохворих дітей лікарня на якийсь час стає саме будинком. Під час архітектурного марафону АГРОМАТ запропонував нові концептуальні рішення для створення об'єкта. У хід пішли унікальні технології і тільки кращі матеріали - АГРОМАТ співпрацює виключно з перевіреними виробниками.

Результат не змусив себе довго чекати. Проект, аналогів якому в Україні не існує, було презентовано в той же день. Він передбачає, що пансіонат для сімей онкохворих дітей розміститься на п'ятому поверсі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру, де раніше були технічні приміщення.

Це буде сімейний простір. На площі 1260 кв.м де батьки, опікуни та представники дитини зможуть залишатися і не відчувати при цьому дискомфорту. Адже ні для кого не секрет, що значна частина маленьких пацієнтів надходять в медустанову з усіх міст України. Поки дитина проходить довгий період лікування і реабілітації, батькам ніде дітися - вони змушені або жити в умовах обмеженого простору в палатах, які для цього не пристосовані, або шукати собі готель. Незабаром ця проблема буде вирішена.

Вся необхідна для майбутнього пансіонату інфраструктура вже є. Це обладнаний вхід і цілодобово працюючі чотири пасажирські ліфти, що дозволяють протягом трьох хвилин доставити дитину при необхідності в будь-яке стаціонарне відділення, в тому числі інтенсивної терапії.

Про цей проект в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі мріяли з дня його заснування - 30 років. Сьогодні в медустанові одночасно проходять лікування 150 тяжкохворих дітей тільки з Львівської області, не кажучи вже про маленьких пацієнтів з інших регіонів України. Неодноразово батьки відзначали: відсутність адекватного простору для очікування, відпочинку та сну, що ускладнює організацію лікування, а воно тут тривале.

Вирішено, що майбутній інтер'єр пансіонату повинен уособлювати в собі затишок, впевненість і позитивний настрій. Дизайн виконано в сучасному динамічному стилі з яскравими емоційними акцентами. Однозначно, це буде лікарня, дружня до маленьких пацієнтів і їх рідних.

У пансіонаті буде кілька зон: освітня - для занять з учителями та роботою з психологами, ігрова - для активних ігор і дитячої творчості. Будь-яке з приміщень буде доступним - по всьому закладу можна буде пересуватися на інвалідному візку.

Реалізація проекту запланована на 2020 рік. Активну участь в ньому візьмуть благодійні організації - вони вже заявили про таку готовність. Експерт будівельного ринку АГРОМАТ вірить: перший в Україні пансіонат для сімей тяжкохворих дітей стане місцем хороших новин і багаторічних ремісій. Обстановка і дизайн тому сприятимуть.

Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук